De stora festtillställningarna ställs in och hemarbete begränsar dig som normalt sett är så duktig på att ge någon omtyckt en extra klapp på axeln vid kaffeautomaten.

De stora gesterna för att visa uppskattning får vänta till sedan, kristider är istället de små gesternas tid där ett telefonsamtal för att kolla läget med farmor eller en blomsterbukett hem till en socialt utsvulten medarbetare kan flytta berg.

Blomsterbutik
Ullis Johansson och Thella Silfver Wikstrand har blixtomställt verksamheten till att erbjuda gratis leverans av blommor hem till den lycklige mottagarens dörr.

MerDigital.se tittade in hos Norma Jeane Blomster på Kyrkgatan som sedan coronakrisens intåg skjutsar ut din beställning kostnadsfritt över hela Östersund och Frösön. För att förhålla sig till rådande rekommendationer för minskad smittspridning ringer Norma Jeane Blomster ett telefonsamtal för att förvarna den lycklige mottagaren om att blommor kommer att lämnas vid dörren.

–Gratis utkörningen är en nyhet som har visat sig komplettera vår vanliga butiksförsäljning väldigt bra. Häromdagen kom en äldre dam in som ville köpa hem en tung blomma. Problem tänkte jag och Thella av ren vana att normalt inte erbjuda gratis hemkörning, då ryckte min son Adam, som sköter utkörningen, fram och sa att det fixar ju jag, säger Ullis Johansson.

Norma Jeane Blomster
Coronakrisens reducerade utlandsleveranser gör att stor del av det som säljs nu produceras i Sundsvall.

Oavsett om du vill tacka en kund, snygga till din medarbetares hemkontor eller påminna farmor om hennes betydelse i ditt liv så är dessa tre reaktioner de vanligaste hos en mottagare om du frågar Norma Jeane Blomsters blombud:

Norma Jeane Blomsters blombud listar de tre vanligaste reaktionerna hos lyckliga mottagare av blommor.

Vill du ta reda på vilken reaktionstyp din kund/medarbetare/kompis/farmors/favoritfrisör är? Nominera någon bosatt i Östersund/Frösön som du tycker är värd en blombukett på facebook.com/merdigital.se.

Vi lottar ut 10 buketter med leverans fredag eftermiddag!

Ullis Johansson och Thella Silfver Wikstrand
Nominera någon du tycker ska få starta helgen med en vårig bukett tulpaner på facebook.com/merdigital.se.

*Artikeln är ett samarbete mellan MerDigital.se och Norma Jeane Blomster.

TEXT & BILD: MATTIAS BÅNGMAN